Türkiye'nin BAHARATLARI, Tarladan Sofraya Bir Rehber

Stok Kodu:
9786057030221
Boyut:
16x22 cm
Sayfa Sayısı:
324
Basım Yeri:
İstanbul
Basım Tarihi:
2023
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
Kuşe
Dili:
Türkçe
Kategori:
1.150,00TL
Taksitli fiyat: 1 x 1.150,00TL
Aynı gün kargo
9786057030221
362939
Türkiye'nin BAHARATLARI, Tarladan Sofraya Bir Rehber
Türkiye'nin BAHARATLARI, Tarladan Sofraya Bir Rehber
1150.00

Türkiye coğrafyasındaki doğal yetişme alanları ve kültür yetiştiriciliğinin yapıldığı alanlar, baharat bitkileri tarımında dikkat edilmesi gerekenler, ithalat ve ihracat rakamları gibi bilgileri içeren kitapta şu 27 bitki hakkında detaylı açıklama yer alıyor: Adaçayı, Anason, Aspir, Biberiye, Çam Fıstığı, Çemen Otu, Çörek Otu, Defne, Dereotu, Fesleğen (Reyhan), Frenk Kimyonu (Karaman Kimyonu), Gül, Haşhaş, Kekik, Kırmızı Biber ve İsot, Kimyon, Kişniş, Kuşburnu, Mahlep, Melisa (Oğul Otu), Nane, Papatya, Rezene, Safran, Sumak ve Susam.

Kitabın ön sözünü kaleme alan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, baharatların binlerce yıldır gıdaların korunmasının yanı sıra tatlandırma ve renklendirme için de kullanıldığını belirterek, günümüzde kimyasal yapılarının ve aktif bileşenlerinin farmakodinamiğinin çözümlenmesiyle birlikte, mutfakta kullanımlarının yanında, sağlık üzerindeki potansiyel yararları için de kullanılmakta ve araştırma konusu olduklarını kaydetti.

Türkiye coğrafyasındaki doğal yetişme alanları ve kültür yetiştiriciliğinin yapıldığı alanlar, baharat bitkileri tarımında dikkat edilmesi gerekenler, ithalat ve ihracat rakamları gibi bilgileri içeren kitapta şu 27 bitki hakkında detaylı açıklama yer alıyor: Adaçayı, Anason, Aspir, Biberiye, Çam Fıstığı, Çemen Otu, Çörek Otu, Defne, Dereotu, Fesleğen (Reyhan), Frenk Kimyonu (Karaman Kimyonu), Gül, Haşhaş, Kekik, Kırmızı Biber ve İsot, Kimyon, Kişniş, Kuşburnu, Mahlep, Melisa (Oğul Otu), Nane, Papatya, Rezene, Safran, Sumak ve Susam.

Kitabın ön sözünü kaleme alan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, baharatların binlerce yıldır gıdaların korunmasının yanı sıra tatlandırma ve renklendirme için de kullanıldığını belirterek, günümüzde kimyasal yapılarının ve aktif bileşenlerinin farmakodinamiğinin çözümlenmesiyle birlikte, mutfakta kullanımlarının yanında, sağlık üzerindeki potansiyel yararları için de kullanılmakta ve araştırma konusu olduklarını kaydetti.

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat