İlk Basılı Türkçe Yemek Kitabı Melceü't-Tabbâhîn (Aşçıların Sığınağı),

Stok Kodu:
050999627193
Boyut:
23x29 cm
Sayfa Sayısı:
329
Basım Yeri:
İstanbul
Basım Tarihi:
1997
Çeviren:
Cüneyt Kut
Kapak Türü:
Ciltli,Şömizli
Kağıt Türü:
Kuşe
Dili:
Türkçe
Kategori:
3.500,00TL
Taksitli fiyat: 1 x 3.500,00TL
Aynı gün kargo
050999627193
362254
İlk Basılı Türkçe Yemek Kitabı Melceü't-Tabbâhîn (Aşçıların Sığınağı),
İlk Basılı Türkçe Yemek Kitabı Melceü't-Tabbâhîn (Aşçıların Sığınağı),
3500.00
Mehmed Kamil, Melceü’t-tabbâhin (Aşçıların Sığınağı = A manuel of Turkish Cookery). İlk Basılı Türkçe Yemek Kitabı, hazırlayan: Cüneyt Kut, İngilizceye çeviren: Turabi Efendi; İstanbul, Unipro & Duran Ofset, 1997. 327 s, 23 x 29 cm, özel kutusunda, şömizli şık bez cildinde. 101 s. Türkçe metin, [12], 82 s. İngilizce metin, 132 s. Osmanlıca metin. Bu kitap, 1260/1844 yılında basılan ilk yemek kitabıdır. Tanzimat’tan 5 yıl sonra basılan eser bu yıllarda büyük bir boşluğu kapatmış olacak ki 1844-1888 yılları arasında yani hemen hemen yarım yüzyıl içinde 9 kez basılmıştır. Kitap kenarlarında yer alan salata, turşu, tarator kabilinden yiyecekler ve oniki fasıldan oluşmaktadır. Sonraki baskılarda eklemeler ve düzenlemelerle bölüm sayısında farklılıklar olmuştur. Bu arada özellikle üzerinde durulması gereken bir husus da bu kitabın
1864 yılında basılan İngilizce çevirisidir. Bu kitap Türabi Efendi tarafından Mısır Valisi Mehmet Sait Paşa’nın İngiltere’yi 16 Temmuz 1862 tarihinde ziyareti dolayısıyla hazırlanmıştır.
Mehmed Kamil, Melceü’t-tabbâhin (Aşçıların Sığınağı = A manuel of Turkish Cookery). İlk Basılı Türkçe Yemek Kitabı, hazırlayan: Cüneyt Kut, İngilizceye çeviren: Turabi Efendi; İstanbul, Unipro & Duran Ofset, 1997. 327 s, 23 x 29 cm, özel kutusunda, şömizli şık bez cildinde. 101 s. Türkçe metin, [12], 82 s. İngilizce metin, 132 s. Osmanlıca metin. Bu kitap, 1260/1844 yılında basılan ilk yemek kitabıdır. Tanzimat’tan 5 yıl sonra basılan eser bu yıllarda büyük bir boşluğu kapatmış olacak ki 1844-1888 yılları arasında yani hemen hemen yarım yüzyıl içinde 9 kez basılmıştır. Kitap kenarlarında yer alan salata, turşu, tarator kabilinden yiyecekler ve oniki fasıldan oluşmaktadır. Sonraki baskılarda eklemeler ve düzenlemelerle bölüm sayısında farklılıklar olmuştur. Bu arada özellikle üzerinde durulması gereken bir husus da bu kitabın
1864 yılında basılan İngilizce çevirisidir. Bu kitap Türabi Efendi tarafından Mısır Valisi Mehmet Sait Paşa’nın İngiltere’yi 16 Temmuz 1862 tarihinde ziyareti dolayısıyla hazırlanmıştır.
Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat