Bir meslek erbabından, saçlarını bar tezgâhlarında ağartmış Vefa Zat’tan eski İstanbul’un ‘içkili mekânlar’ının tarihi. Bir dönemin “eğlence” ve “içki” kültürünü anlatan, “bir tane daha lütfen” tadında yazılmış bir kitap. Eski İstanbul Barları’nda ‘Cafe chantan’larda dolaşıp, ‘bira garden’larda bardağınızdaki köpüğü yudumlayabilir ya da oryantalle striptizin içkiyle buluştuğu dönemin ünlü bar-pavyonlarına bir göz atabilirsiniz. Dilerseniz İstanbul’un ilk ‘enternasyonel’ otellerinin barlarına ‘takılan’ ünlü kişi ve ilginç kişiliklerinin sohbetlerine kulak kabartabilirsiniz. Okurların Âdâbıyla Rakı ve Çilingir Sofrası adlı kitabıyla tanıdığı Vefa Bey, dönemin popüler kokteyl tarifleriyle zenginleştirdiği bu kitabında hem meslek erbablarına hem de ‘ehlikeyifler’e hitap ediyor.
Bir meslek erbabından, saçlarını bar tezgâhlarında ağartmış Vefa Zat’tan eski İstanbul’un ‘içkili mekânlar’ının tarihi. Bir dönemin “eğlence” ve “içki” kültürünü anlatan, “bir tane daha lütfen” tadında yazılmış bir kitap. Eski İstanbul Barları’nda ‘Cafe chantan’larda dolaşıp, ‘bira garden’larda bardağınızdaki köpüğü yudumlayabilir ya da oryantalle striptizin içkiyle buluştuğu dönemin ünlü bar-pavyonlarına bir göz atabilirsiniz. Dilerseniz İstanbul’un ilk ‘enternasyonel’ otellerinin barlarına ‘takılan’ ünlü kişi ve ilginç kişiliklerinin sohbetlerine kulak kabartabilirsiniz. Okurların Âdâbıyla Rakı ve Çilingir Sofrası adlı kitabıyla tanıdığı Vefa Bey, dönemin popüler kokteyl tarifleriyle zenginleştirdiği bu kitabında hem meslek erbablarına hem de ‘ehlikeyifler’e hitap ediyor.