Biz buğdayı seviyoruz. Buğday bizim. Yabancı değil. Anadolu'nun yerlisi o. Tanışıklığımız çok eski. Unuyla neler yapacağımızı, bulgurunu nasıl değerlendireceğimizi, dövmesiyle aşure peşirildiğini sanki doğuştan biliyoruz.
Bazen bir içli köfte, bazen çiğ köfte yoğuruyoruz buğdayla. Sıcak yaz günlerinde yoğurtlu dövme çorbasıyla ferahlıyoruz. Çocuğumuzun ilk dişi çıktığında hedik pişirip konu komşuya dağıtıyoruz...
Nimetimiz buğdayı biraz daha yakından tanımak isteyenler için bulgurun hikâyesi ve bulgurla yapılan nefis tarifler bu kitapta! Çiğ köfte, aşure, içli köfte, dolma, pilav, lapa, çorba gibi yemeklerin ortak bir tarafı olduğunu söylesek şaşırır mıydınız? Ayfer Ünsal, Hayykitap tarafından yayımlanan Bulgur kitabında hepimizi şaşırtıyor. Buğdayın kırılmış, dövülmüş, kabuğu soyulmuş hallerini biraz daha yakından tanımamızı sağlıyor.
Biz buğdayı seviyoruz. Buğday bizim. Yabancı değil. Anadolu'nun yerlisi o. Tanışıklığımız çok eski. Unuyla neler yapacağımızı, bulgurunu nasıl değerlendireceğimizi, dövmesiyle aşure peşirildiğini sanki doğuştan biliyoruz.
Bazen bir içli köfte, bazen çiğ köfte yoğuruyoruz buğdayla. Sıcak yaz günlerinde yoğurtlu dövme çorbasıyla ferahlıyoruz. Çocuğumuzun ilk dişi çıktığında hedik pişirip konu komşuya dağıtıyoruz...
Nimetimiz buğdayı biraz daha yakından tanımak isteyenler için bulgurun hikâyesi ve bulgurla yapılan nefis tarifler bu kitapta! Çiğ köfte, aşure, içli köfte, dolma, pilav, lapa, çorba gibi yemeklerin ortak bir tarafı olduğunu söylesek şaşırır mıydınız? Ayfer Ünsal, Hayykitap tarafından yayımlanan Bulgur kitabında hepimizi şaşırtıyor. Buğdayın kırılmış, dövülmüş, kabuğu soyulmuş hallerini biraz daha yakından tanımamızı sağlıyor.