Bulgur / Buğdayın Anavatanı Anadolu'dan Burcu Burcu Tarifler

Stok Kodu:
9789759059743
Boyut:
16x23
Sayfa Sayısı:
132
Basım Yeri:
İstanbul
Basım Tarihi:
2008
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
2. hamur
Dili:
Türkçe
Kategori:
200,00TL
Taksitli fiyat: 1 x 200,00TL
Aynı gün kargo
9789759059743
362470
Bulgur / Buğdayın Anavatanı Anadolu'dan Burcu Burcu Tarifler
Bulgur / Buğdayın Anavatanı Anadolu'dan Burcu Burcu Tarifler
200.00

Biz buğdayı seviyoruz. Buğday bizim. Yabancı değil. Anadolu'nun yerlisi o. Tanışıklığımız çok eski. Unuyla neler yapacağımızı, bulgurunu nasıl değerlendireceğimizi, dövmesiyle aşure peşirildiğini sanki doğuştan biliyoruz.

Bazen bir içli köfte, bazen çiğ köfte yoğuruyoruz buğdayla. Sıcak yaz günlerinde yoğurtlu dövme çorbasıyla ferahlıyoruz. Çocuğumuzun ilk dişi çıktığında hedik pişirip konu komşuya dağıtıyoruz...

Nimetimiz buğdayı biraz daha yakından tanımak isteyenler için bulgurun hikâyesi ve bulgurla yapılan nefis tarifler bu kitapta! Çiğ köfte, aşure, içli köfte, dolma, pilav, lapa, çorba gibi yemeklerin ortak bir tarafı olduğunu söylesek şaşırır mıydınız? Ayfer Ünsal, Hayykitap tarafından yayımlanan Bulgur kitabında hepimizi şaşırtıyor. Buğdayın kırılmış, dövülmüş, kabuğu soyulmuş hallerini biraz daha yakından tanımamızı sağlıyor.

Biz buğdayı seviyoruz. Buğday bizim. Yabancı değil. Anadolu'nun yerlisi o. Tanışıklığımız çok eski. Unuyla neler yapacağımızı, bulgurunu nasıl değerlendireceğimizi, dövmesiyle aşure peşirildiğini sanki doğuştan biliyoruz.

Bazen bir içli köfte, bazen çiğ köfte yoğuruyoruz buğdayla. Sıcak yaz günlerinde yoğurtlu dövme çorbasıyla ferahlıyoruz. Çocuğumuzun ilk dişi çıktığında hedik pişirip konu komşuya dağıtıyoruz...

Nimetimiz buğdayı biraz daha yakından tanımak isteyenler için bulgurun hikâyesi ve bulgurla yapılan nefis tarifler bu kitapta! Çiğ köfte, aşure, içli köfte, dolma, pilav, lapa, çorba gibi yemeklerin ortak bir tarafı olduğunu söylesek şaşırır mıydınız? Ayfer Ünsal, Hayykitap tarafından yayımlanan Bulgur kitabında hepimizi şaşırtıyor. Buğdayın kırılmış, dövülmüş, kabuğu soyulmuş hallerini biraz daha yakından tanımamızı sağlıyor.

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat